Kafanska pogača
Kafanska pogača

Sastojci

200 ml voda
20 g svežeg Alfa kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulje
300 g brašna

Instrukcije

1.Alfa kvasac izmrviti,staviti u dublju posudu,dodati mlaku vodu,šećer i izmešati.
2.Zatim dodati 2 kašike brašna,so,ulje i izmešati.
3.Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
4.Radnu površinu posuti brašnom,izručiti testo,oblikovati loptu,pa dlanovima razviti testo.
5.Prebaciti u tepsiju koju ste obložili pek-papirom te rukama razvući testo do ivica tepsije.
6.Izbockati viljuškom i tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni(taman za to vreme pogača naraste).
7.Peći 5 minuta,a zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i pogaču peći još petnaestak minuta.
8.Pečenu pogaču izvaditi iz rerne,poprskati vodom,uviti u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi te poslužiti.

Veoma ukusna i mekana pogača koja se brzo priprema.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.