Potrebno je : 800 g brašna, 200 ml mleka, 200 ml vode, 200 ml ulja, 1 kašičica šećera 1 kašičica soli, 1 kockica kvasca Tri polutke breskve, četvrtu pojedite. Priprema: Izmešati mlako mleko, vodu i ulje. Dodajte izdrobljen kvasac, kašičicu šećera i malo brašna. Ostavite 15 minuta da odstoji. Zatim dodati so, brašno i zamesiti testo.Ostaviti oko 30 minuta da testo naraste. Nadošlo testo, podelite na dva dela. Prvi deo testa razvucite na debljinu prsta i malim tanjirom opsecite tri kruga, na svaki krug stavite polovinu breskve, breskvu prekrijte testom , pritisnite prstima i staviti oko breskve traku od testa. Prebacite u podmazan i brašnom posut kalup. Ostavite da raste. Za to vreme razvucite drugi deo testa, velikim tanjirom opsecite krug a od ostataka testa obrazujte loptu i stavite na sredinu. Okruglu tepsiju podmažite mašću i pospite brašnom i stavite šešir. Ostavite malo da odmara. Veliki šešir i male šešire pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, Drvenim štapićem proverite da li su pečeni. Gotove šeširiće i šešir pospite šećerom u prahu i ukrasite ružama.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.