Sastojci

600 g brasna
300 ml mleka
100 ml vode
100 ml ulja
1 kocka kvasca
2 kasicice soli
1 kasicica secera
100 g margarina
4 virsle
80 g kackavalja
2 zumanceta
2 belanceta
so
susam
1.Pomesati kvasac sa toplom vodom, mlekom, secerom i kasikom brasna, pa ostaviti da nadodje. U sud staviti polovinu brasna, so, ulje i nadosao kvasac. Postepeno dodavati preostalo brasno i zamesiti glatko testo. Ostaviti 45 minuta da nadodje.
2.Umutiti margarin sa zumancima i malo soli. Kackavalj izrendati. Nadoslo testo podeliti na dva dela, zatim svaki posebno razviti okalgijom. Jedan deo premazati filom, posuti rendanim kackavaljem i na jedan kraj staviti virsle.Uviti u rolat, pa tanjiricem seci trouglove. Ponoviti isti postupak sa drugim delom testa.
3.Poredjati trouglove u pleh oblozen pek-papirom. Premazati ih umucenim belancima i posuti susamom.Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Posluziti uz casu jogurta.