Kupus kifle sa virslama

Objavljeno 10.04.2022. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 600 g brasna
  • 300 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kocka kvasca
  • 2 kasicice soli
  • 1 kasicica secera
  • 100 g margarina
  • 4 virsle
  • 80 g kackavalja
  • 2 zumanceta
  • 2 belanceta
  • so
  • susam

Opis

60'
30'
0
0
  • Pomesati kvasac sa toplom vodom, mlekom, secerom i kasikom brasna, pa ostaviti da nadodje. U sud staviti polovinu brasna, so, ulje i nadosao kvasac. Postepeno dodavati preostalo brasno i zamesiti glatko testo. Ostaviti 45 minuta da nadodje.
  • Umutiti margarin sa zumancima i malo soli. Kackavalj izrendati. Nadoslo testo podeliti na dva dela, zatim svaki posebno razviti okalgijom. Jedan deo premazati filom, posuti rendanim kackavaljem i na jedan kraj staviti virsle.Uviti u rolat, pa tanjiricem seci trouglove. Ponoviti isti postupak sa drugim delom testa.
  • Poredjati trouglove u pleh oblozen pek-papirom. Premazati ih umucenim belancima i posuti susamom.Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Bonus saveti

Posluziti uz casu jogurta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam