Posluziti uz casu jogurta.
600 g brasna | |
300 ml mleka | |
100 ml vode | |
100 ml ulja | |
1 kocka kvasca | |
2 kasicice soli | |
1 kasicica secera | |
100 g margarina | |
4 virsle | |
80 g kackavalja | |
2 zumanceta | |
2 belanceta | |
so | |
susam | |
1. | Pomesati kvasac sa toplom vodom, mlekom, secerom i kasikom brasna, pa ostaviti da nadodje. U sud staviti polovinu brasna, so, ulje i nadosao kvasac. Postepeno dodavati preostalo brasno i zamesiti glatko testo. Ostaviti 45 minuta da nadodje. |
2. | Umutiti margarin sa zumancima i malo soli. Kackavalj izrendati. Nadoslo testo podeliti na dva dela, zatim svaki posebno razviti okalgijom. Jedan deo premazati filom, posuti rendanim kackavaljem i na jedan kraj staviti virsle.Uviti u rolat, pa tanjiricem seci trouglove. Ponoviti isti postupak sa drugim delom testa. |
3. | Poredjati trouglove u pleh oblozen pek-papirom. Premazati ih umucenim belancima i posuti susamom.Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |