Kupus kifle sa virslama
Sastojci
- 600 g brasna
- 300 ml mleka
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- 1 kocka kvasca
- 2 kasicice soli
- 1 kasicica secera
- 100 g margarina
- 4 virsle
- 80 g kackavalja
- 2 zumanceta
- 2 belanceta
- so
- susam
Opis

- Pomesati kvasac sa toplom vodom, mlekom, secerom i kasikom brasna, pa ostaviti da nadodje. U sud staviti polovinu brasna, so, ulje i nadosao kvasac. Postepeno dodavati preostalo brasno i zamesiti glatko testo. Ostaviti 45 minuta da nadodje.
- Umutiti margarin sa zumancima i malo soli. Kackavalj izrendati. Nadoslo testo podeliti na dva dela, zatim svaki posebno razviti okalgijom. Jedan deo premazati filom, posuti rendanim kackavaljem i na jedan kraj staviti virsle.Uviti u rolat, pa tanjiricem seci trouglove. Ponoviti isti postupak sa drugim delom testa.
- Poredjati trouglove u pleh oblozen pek-papirom. Premazati ih umucenim belancima i posuti susamom.Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Bonus saveti
Posluziti uz casu jogurta.
Komentari