Kornet pogaca

Objavljeno 20.12.2020. od Milan Zivkovic

Sastojci

  • 750 gr brasna
  • 1/2 kocke kvasca
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 1 kasicica secera
  • 2 jaja
  • 1.5 kasicice soli
  • 0.75 dl ulja
  • 300 gr sitnog sira
  • 1 kasika kajmaka
  • 2 kasike susama
  • 50 gr margarina

Opis

30'
30'
0
0
  • 1.U1 dl toplog mleka staiti kvasac,kasicicu secera i kasicicu brasna i ostaviti 10 minuta da nadodje 2.U vanglu staviti brasno,so,1 jajae,ulje i nadosli kvasac i ostalo mleko u vodu,umesiti testo i ostaviti 30 minuta da narasta 3.Umutiti 1 belance sa sirom i kajmakom,ukoliko je sir ne slan posoliti 4.Nadoslo testo premesiti i podeliti na 10 loptica.Svaku lopticu razvaljati u krug i zaseci na jedno mesto do polovine testa.Uz secenu stranu staviti kasiku sira i uvijati u krug i praviti kornet,koji se stavlja u tepsiju fi 28 cm namaznu margarinom.Ovako uraditi i sa ostalim lopticama.Kornete stavljati ,vrh ka sredini. 5.Pogacu ostaviti 30 minuta da narasta.Umutiti zumance,premazati pogacu,posuti susasmom i na svaki kornet staviti po kockiku margarina. 6.Pogacu peci 30 minuta na 200 stepeni i ostaviti je u rerni toploj jos 10 minuta.Izvaditi iz rerene pokriti krpom.Posle 15 minuta izvaditi iz tepsije.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam