500 gr brasna | |
1/2 kockice kvasca | |
2.5 dl mleka | |
1 jaje | |
1 kasicica soli | |
1 kasicica secera | |
100 gr rastopljenog margarina | |
mlecna cokolada po zelji | |
eurokrem po ukusu | |
pekmez po ukusu | |
1. | 1.U toplo mleko staviti kvasac,secer i 1 kasicicu brasna i ostaviti 10 minuta da nadodje. 2.U vanglicu staviti brasno,rastopljen margarin i belance i zamesiti nadoslim kvascom i ostasviti 30 minuta da se dize. 3.Nadoslo testo premestiti,razvaljati oklagijom sto tanje i voditi krugove 8 cm. 4.Na svaki krug staviti po 1 kocku cokolade prepolovljenie ili eurokrem ili pekmez.Krug saviti na pola tako da se dobije polukrug i jos jednom na pola dobije se trougao.Takva tri trougla stave se u papirne korpice koje sustavljeneu kalup za mafine.Umutiti zumance,premazati ruzice i peci ih 20 minuta na 200 stepeni. Ja sam probala sva ti punjenja,ne zna se koje je ukusnije |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |