Sastojci

300 ml mlakog mleka
200 ml jogurta
1 kašika šećera
2 kašičice soli
1 kocka Alfa kvasca
1 jaje
1 belance
1 kg brašna
Za premazivanje je potrebno :
250 gr margarina
1 žumance
2 kašike jogurta
30 gr susama
300 gr sira
1.U odgovarajuću posudu staviti mleko,izmrviti kvasac,dodati šećer i 2 kašike brašna.Izmešati kašikom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu staviti jaje,belance,so,jogurt,isipati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo.Testo odmah podeliti na dva dela a svali deo na 6 loptica.
2. Svaku lopticu razvizi oklagijom do veličine plitkog tanjira i na svaku narendati margarin.Stavljati jednu preko druge.Zadnju koru ne premazivati.Postupak ponoviti i sa drugim lopticama.Razviti veliki krug što tanje.Točkićem za testo preseci na 16 delova.
3.Na svaki širi deo staviti po parče sira i smotati kroasane.Zaviti sve kroasane. Poređati u plehu obloženim pek papirom sa većim odstojanjem.Pokriti ih i ostaviti 2 h da stoje.
4.Žumance umutiti sa jogurtom i premazati svaki kroasan.
5.Posuti bogato susamom.Peći na 200 C dok ne porumene. Uživati u divnom ukusu. Prijatno !
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.