Sastojci

600 gr brasna
150gr margarina
3kas ulja
3 jaja
250ml mleka
2 kas secera
20gr kvasca
200 gr mlevenog maka,
20 gr griza
50 gr secera
200 ml mleka
1.U odgovarajucu posudu sipati kvasac, mleko, brasno, jaje,otopljen margarin i secer pa umesiti testo. Pokriti testo i ostaviti da odstoji.Za to vreme pripremiti fil.U prokljucalo mleko dodati mak,secer,griz i ostaviti da se ohladi. Razvuci testo oklagijom na 5 mm i nozem iseci trake na krajevima.Na sredinu naneti fil, a zatim unakrsno preklapati trake tako da se formira oblik krokodila. Krokodila premazati jednim žumancetom.Peci u rerni na 180 °C dok ne porumeni.Pecenu posuti prah secerom. ****PRIJATNO****
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.