Za testo je potrebno: 500g brašna, 250ml mleka, 100g šećera, 20g kvasca, 1dl ulja i 1 jaje. Za filovanje je potrebno: 500g očišćenih višanja, 1 šoljica griza, 1 šoljica šećera, Priprema: Kvasac izmrviti, dodati kašičicu šećera, brašna i malo mleka i ostaviti da nadođe. U vanglicu za mešenje sipati brašno, kvasac, dodati ulje i jaje. Zamesiti testo i ostaviti na toplom da raste Razvucite testo oklagijom velicine do 40 cm i pospite višnjama, šecerom i grizom. Smotajte u rolat. Rolat staviti u kalup za kuglof. Kalup predhodno podmažite i pospite brašnom. Ostaviti na toplom još oko 30 minuta da odmara , a zatim peci na 180 stepeni oko 40 miuta. Odnosno dok kuglof ne bude pečen. Ohlađen kuglof pospite šećerom u prahu!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.