Sastojci

500gr pšeničnog belog brašna
250gr kukuruznog brašna
100ml ulja (1 kafena šoljica)
1 kašičica soli
250ml mleka
Pola ravne kašičice šećera
1 Vrenje kvasac
Malo margarina
1 žumance

Instrukcije

1.U 250ml mlakog mleka ubacite kvasac i šećer, dok kvasac ne nadođe
2.Izmešajte 300gr belog pšeničnogbrašna i 250grkukuruznog brašna, dodajte so, u sredini stavite ulje. Umesite dobro varjačom. Ostavite testo da nadođe u vangli, prekriveno kuhinjskom krpom
3.Kad testo nadođe, izvrnite ga na radnu ploču i umesite sa ostatkom brašna
4.Od testa oblikujte kuglice prečnika 4cm i ređajte u uljem premazani odgovarajući pleh (okrugao ili četvrtast. Preporuka okrugao.)
5.Odozgo premažite žumancetom
6.Na svaku kuglicu stavite malo margarina
7.Pospite poljupčiće ili kukuruznim brašnom ili kukuruznim grizom
8.Ostavite da odstoji oko 20ak minuta
9.Ubacite u rernu zagrejanu na 150˚C i kada ubacite pleh pojačajte temperaturu na 220˚C
10.Pecite poljupčiće dokblago ne porumene
11.Izvadite pleh, ostavite da odstoje pokriveni kuhinjskom krpom još 10ak minuta
12.Nakon toga, izručite ih nežno iz pleha i prelomite tako da svaki poljupčić bude zaseban
13.Služite uz doručak ili uz omiljeno jelo za ručak!