Brašno, tip 500 200g | |
Med 65g | |
Suvo grožđe 100g | |
So 8g | |
Crno brašno 200g | |
Voda 130ml | |
Puter 65g | |
Lešnici 100g | |
Alpha Sveži kvasac 30gr |
1. | Kratko ipecite lešnike u rerni. U činiju izmešajte brašno i so. Dodajte toplu vodu, Alpha kvasac, puter i med. |
2. | Mešajte varjačom 2 minuta. Promešajte ponovo kako biste dobili homogenu masu. Ubacite seckane lešnike i suvo grožđe unutra. |
3. | Oblikujte loptu i vratite u činiju. Pokrijte vlažnom krpom i ostavite da stoji 30 minuta na toplom mestu. |
4. | Loptu razvijte u pravougaonik 1,5cm debljine. Isecite trake širine 1,5cm. |
5. | Stavite trake na vlažnu krpu, a zatim uvaljajte u činiju s muslijem. Ređajte u nauljen pleh i neka odstoje još 30 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190˚C. Pecite oko 10-12 minuta. |