Sastojci

Brašno, tip 500 200g
Med 65g
Suvo grožđe 100g
So 8g
Crno brašno 200g
Voda 130ml
Puter 65g
Lešnici 100g
Alpha Sveži kvasac 30gr

Instrukcije

1.Kratko ipecite lešnike u rerni. U činiju izmešajte brašno i so. Dodajte toplu vodu, Alpha kvasac, puter i med.
2.Mešajte varjačom 2 minuta. Promešajte ponovo kako biste dobili homogenu masu. Ubacite seckane lešnike i suvo grožđe unutra.
3.Oblikujte loptu i vratite u činiju. Pokrijte vlažnom krpom i ostavite da stoji 30 minuta na toplom mestu.
4.Loptu razvijte u pravougaonik 1,5cm debljine. Isecite trake širine 1,5cm.
5.Stavite trake na vlažnu krpu, a zatim uvaljajte u činiju s muslijem. Ređajte u nauljen pleh i neka odstoje još 30 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190˚C. Pecite oko 10-12 minuta.