Potrebno je: 2 dl mleka, 1 dl vode, pola kockice Vrenje, svežeg kvasca, 1 kašičica šećera, pola kašičice soli, 3 kašike ulja, 2 struka mladog crnog luka, 500 g brašna. Za premaz pogače: 1,5 dl vode, 1 kašičica suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, 1/2 kašičice soli, 1 kašika ulja i 100g pirinčanog brašna. Priprema: U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, seckan crni luk, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Dok testo odmara napraviti smesu za premaz . U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Testo oblikovati po ukusu, obilato premazati smesom za premaz.Peci u zagrejanoj rerni oko 50 minuta, odnosno dok ne bude pečeno. Stvarno je neobična i ukusna, to bi bilo kao ” Cigan hvali svoga konja” odnosna domaćica hvali svoju pogaču, kakva god da je ona će reći : ” Baš je lepa”

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.