700 gr brašna | |
1 kockica kvasca | |
1 kašikica soli | |
1 kašikica šećera | |
250 ml mleka | |
150 ml ulja | |
2 jaja | |
100 gr istopljenog putera | |
1. | Kvasac staviti u mlako mleko i dodati par kašika brašna i šećer. Kad kvasac nadođe pomešati ga sa brašnom u koje ste već stavili do i ulje. Umesiti rukama i staviti providnu foliju da testo odmori i nadođe, ponovo premesiti i podeliti u 6 jufki. Svaku jufku rasklagijati u krug i slagati na pek papir ( nemojte praviti grešku kao ja pa sam jedva prebacila na pek papir i izgubila oblik) svako razvučeno testo premazati puterom. Kad se stavi poslednja , testo rukama spojiti na krajevima. Staviti čašu na sredinu kao krug i seći do kruga na 8 delova. Ispod kruga staviti lopticu testa. Svaki dobijeni trougao iseći u sredini i uvrnuti krajeve 3 puta prema unutra.Premazati puterom ostaviti da odstoji 10 minuta i peći oko 30 minuta na 220 stepeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |