Lisnata pogača
Sastojci
- 700 gr brašna
- 1 kockica kvasca
- 1 kašikica soli
- 1 kašikica šećera
- 250 ml mleka
- 150 ml ulja
- 2 jaja
- 100 gr istopljenog putera
Opis

- Kvasac staviti u mlako mleko i dodati par kašika brašna i šećer. Kad kvasac nadođe pomešati ga sa brašnom u koje ste već stavili do i ulje. Umesiti rukama i staviti providnu foliju da testo odmori i nadođe, ponovo premesiti i podeliti u 6 jufki. Svaku jufku rasklagijati u krug i slagati na pek papir ( nemojte praviti grešku kao ja pa sam jedva prebacila na pek papir i izgubila oblik) svako razvučeno testo premazati puterom. Kad se stavi poslednja , testo rukama spojiti na krajevima. Staviti čašu na sredinu kao krug i seći do kruga na 8 delova. Ispod kruga staviti lopticu testa. Svaki dobijeni trougao iseći u sredini i uvrnuti krajeve 3 puta prema unutra.Premazati puterom ostaviti da odstoji 10 minuta i peći oko 30 minuta na 220 stepeni.
Komentari