Sastojci

1kg brašna
1/2 l mlakog mleka
1 kocka kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
3 cela jaja
100gr margarina
100ml ulja
100ml jogirta
200-300 gr kačkavalja ili sira
Susam za posipanje
1.U toplo mleko staviti šećer i kvasac da se kvasac aktivira. Staviti dva jaja u brašno, ulje, mleko sa kvascem, kašiku šećera, otopljen margarin, ulje, jogurt i mesiti dok se dobro uradi testo. Ostaviti da stoji pola sata. Testo premesiti i podeliti loptice na veličine spram želje veličine kiflice. Razvlačiti loptice, seći na trougliće i u svaki staviti kockicu kačkavalja ili sira, po želji. Umutiti celo jaje i premazati kiflice koje ste prethodno stavili u pleh, pa posuti susamom. Peći dok lepo porumene.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Testo je lepše ako ga dobro izradite rukama, da se što bolje razvije gluten. Ne smeju imati glumuljice ili neravne površine.