Susam kiflice sa kačkavaljem

Sastojci

  • 1kg brašna
  • 1/2 l mlakog mleka
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 3 cela jaja
  • 100gr margarina
  • 100ml ulja
  • 100ml jogirta
  • 200-300 gr kačkavalja ili sira
  • Susam za posipanje

Opis

60'
40'
0
0
  • U toplo mleko staviti šećer i kvasac da se kvasac aktivira. Staviti dva jaja u brašno, ulje, mleko sa kvascem, kašiku šećera, otopljen margarin, ulje, jogurt i mesiti dok se dobro uradi testo. Ostaviti da stoji pola sata. Testo premesiti i podeliti loptice na veličine spram želje veličine kiflice. Razvlačiti loptice, seći na trougliće i u svaki staviti kockicu kačkavalja ili sira, po želji. Umutiti celo jaje i premazati kiflice koje ste prethodno stavili u pleh, pa posuti susamom. Peći dok lepo porumene.

Bonus saveti

Testo je lepše ako ga dobro izradite rukama, da se što bolje razvije gluten. Ne smeju imati glumuljice ili neravne površine.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam