Testo je lepše ako ga dobro izradite rukama, da se što bolje razvije gluten. Ne smeju imati glumuljice ili neravne površine.
1kg brašna | |
1/2 l mlakog mleka | |
1 kocka kvasca | |
1 kašika šećera | |
1 kašika soli | |
3 cela jaja | |
100gr margarina | |
100ml ulja | |
100ml jogirta | |
200-300 gr kačkavalja ili sira | |
Susam za posipanje | |
1. | U toplo mleko staviti šećer i kvasac da se kvasac aktivira. Staviti dva jaja u brašno, ulje, mleko sa kvascem, kašiku šećera, otopljen margarin, ulje, jogurt i mesiti dok se dobro uradi testo. Ostaviti da stoji pola sata. Testo premesiti i podeliti loptice na veličine spram želje veličine kiflice. Razvlačiti loptice, seći na trougliće i u svaki staviti kockicu kačkavalja ili sira, po želji. Umutiti celo jaje i premazati kiflice koje ste prethodno stavili u pleh, pa posuti susamom. Peći dok lepo porumene. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |