Susam kiflice sa kačkavaljem
Sastojci
- 1kg brašna
- 1/2 l mlakog mleka
- 1 kocka kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 3 cela jaja
- 100gr margarina
- 100ml ulja
- 100ml jogirta
- 200-300 gr kačkavalja ili sira
- Susam za posipanje
Opis
- U toplo mleko staviti šećer i kvasac da se kvasac aktivira. Staviti dva jaja u brašno, ulje, mleko sa kvascem, kašiku šećera, otopljen margarin, ulje, jogurt i mesiti dok se dobro uradi testo. Ostaviti da stoji pola sata. Testo premesiti i podeliti loptice na veličine spram želje veličine kiflice. Razvlačiti loptice, seći na trougliće i u svaki staviti kockicu kačkavalja ili sira, po želji. Umutiti celo jaje i premazati kiflice koje ste prethodno stavili u pleh, pa posuti susamom. Peći dok lepo porumene.
Bonus saveti
Testo je lepše ako ga dobro izradite rukama, da se što bolje razvije gluten. Ne smeju imati glumuljice ili neravne površine.
Komentari