Lisnata rol-pita
Sastojci
- Potrebno je za testo; 500 ml mleka
- 1 kocka kvasca
- 1 dl ulja
- 2 jajeta
- 1 belance
- 1 kasicica secera
- 2 kasicice soli
- 800 gr brasna. Potrebno je za fil; 200 gr praske sunke
- 100 ml kecapa
- 200 gr sira
- 1 kasika origana. Za premazivanje je potrebno: 1 zumance
- 2 kasike jogurta
- 20 gr susama
- 200 gr margarina i prstohvat morske soli.
Opis

- U mlako mleko dodati secer,izmrvljen kvasac i nekoliko kasika brasna.Izmutiti kasikom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajucoj posudi staviti jaja,belance ,ulje,so,isipajte nadosli kvasac i sa brasnom zamesite testo.Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadodje.Nadoslo testo podelite na dva dela.
- Jedan deo razvuci oklagijom u cetvrtastu koru,premazite sa omeksalim margarinom i smotati u rolat.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Rolat ponovo rastanjiti u vidu duzeg pravougaonika a uskog,otprilike oko 40cmx20cm.Od polovine pravougaomika na duzoj strani tockicem za testo zaseci trake na oko 1 cm debljine duz celog pravougaonika.Uzimati po 3 trake i upletati kiku.Na onom preostalom delu testa stavite fil.Premazite sa kecapom,stavite origano,sir i sunku.Ponovo smotati rolat i krenuti sa onim delom gde je fil pa zaviti i kike do kraja.Smotati u krug ili venac.
- Postupak ponoviti i sa drugom korom.Premazati sa umucenim zumancetom i jogurtom, pospite susamom i stavite prstohvat morske soli.Ostavite 15 minuta da krene testo i peci na 200 C dok ne porumeni.Uzivati u hrskavoj,lisnatoj piti.
- Prijatno.
Komentari