Sastojci

Potrebno je za testo; 500 ml mleka
1 kocka kvasca
1 dl ulja
2 jajeta
1 belance
1 kasicica secera
2 kasicice soli
800 gr brasna. Potrebno je za fil; 200 gr praske sunke
100 ml kecapa
200 ​gr sira
1 kasika origana. Za premazivanje je potrebno: 1 zumance
2 kasike jogurta
20 gr susama
200 gr margarina i prstohvat morske soli.
1.U mlako mleko dodati secer,izmrvljen kvasac i nekoliko kasika brasna.Izmutiti kasikom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajucoj posudi staviti jaja,belance ,ulje,so,isipajte nadosli kvasac i sa brasnom zamesite testo.Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadodje.Nadoslo testo podelite na dva dela.
2.Jedan deo razvuci oklagijom u cetvrtastu koru,premazite sa omeksalim margarinom i smotati u rolat.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Rolat ponovo rastanjiti u vidu duzeg pravougaonika a uskog,otprilike oko 40cmx20cm.Od polovine pravougaomika na duzoj strani tockicem za testo zaseci trake na oko 1 cm debljine duz celog pravougaonika.Uzimati po 3 trake i upletati kiku.Na onom preostalom delu testa stavite fil.Premazite sa kecapom,stavite origano,sir i sunku.Ponovo smotati rolat i krenuti sa onim delom gde je fil pa zaviti i kike do kraja.Smotati u krug ili venac.
3.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Premazati sa umucenim zumancetom i jogurtom, pospite susamom i stavite prstohvat morske soli.Ostavite 15 minuta da krene testo i peci na 200 C dok ne porumeni.Uzivati u hrskavoj,lisnatoj piti.
4.Prijatno.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.