Lisnata rol-pita

Objavljeno 20.10.2015. od Suzana Mitic

Sastojci

  • Potrebno je za testo; 500 ml mleka
  • 1 kocka kvasca
  • 1 dl ulja
  • 2 jajeta
  • 1 belance
  • 1 kasicica secera
  • 2 kasicice soli
  • 800 gr brasna. Potrebno je za fil; 200 gr praske sunke
  • 100 ml kecapa
  • 200 ​gr sira
  • 1 kasika origana. Za premazivanje je potrebno: 1 zumance
  • 2 kasike jogurta
  • 20 gr susama
  • 200 gr margarina i prstohvat morske soli.

Opis

60'
20'
0
0
  • U mlako mleko dodati secer,izmrvljen kvasac i nekoliko kasika brasna.Izmutiti kasikom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajucoj posudi staviti jaja,belance ,ulje,so,isipajte nadosli kvasac i sa brasnom zamesite testo.Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadodje.Nadoslo testo podelite na dva dela.
  • Jedan deo razvuci oklagijom u cetvrtastu koru,premazite sa omeksalim margarinom i smotati u rolat.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Rolat ponovo rastanjiti u vidu duzeg pravougaonika a uskog,otprilike oko 40cmx20cm.Od polovine pravougaomika na duzoj strani tockicem za testo zaseci trake na oko 1 cm debljine duz celog pravougaonika.Uzimati po 3 trake i upletati kiku.Na onom preostalom delu testa stavite fil.Premazite sa kecapom,stavite origano,sir i sunku.Ponovo smotati rolat i krenuti sa onim delom gde je fil pa zaviti i kike do kraja.Smotati u krug ili venac.
  • Postupak ponoviti i sa drugom korom.Premazati sa umucenim zumancetom i jogurtom, pospite susamom i stavite prstohvat morske soli.Ostavite 15 minuta da krene testo i peci na 200 C dok ne porumeni.Uzivati u hrskavoj,lisnatoj piti.
  • Prijatno.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam