Potrebno je za testo; 500 ml mleka | |
1 kocka kvasca | |
1 dl ulja | |
2 jajeta | |
1 belance | |
1 kasicica secera | |
2 kasicice soli | |
800 gr brasna. Potrebno je za fil; 200 gr praske sunke | |
100 ml kecapa | |
200 gr sira | |
1 kasika origana. Za premazivanje je potrebno: 1 zumance | |
2 kasike jogurta | |
20 gr susama | |
200 gr margarina i prstohvat morske soli. | |
1. | U mlako mleko dodati secer,izmrvljen kvasac i nekoliko kasika brasna.Izmutiti kasikom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajucoj posudi staviti jaja,belance ,ulje,so,isipajte nadosli kvasac i sa brasnom zamesite testo.Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadodje.Nadoslo testo podelite na dva dela. |
2. | Jedan deo razvuci oklagijom u cetvrtastu koru,premazite sa omeksalim margarinom i smotati u rolat.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Rolat ponovo rastanjiti u vidu duzeg pravougaonika a uskog,otprilike oko 40cmx20cm.Od polovine pravougaomika na duzoj strani tockicem za testo zaseci trake na oko 1 cm debljine duz celog pravougaonika.Uzimati po 3 trake i upletati kiku.Na onom preostalom delu testa stavite fil.Premazite sa kecapom,stavite origano,sir i sunku.Ponovo smotati rolat i krenuti sa onim delom gde je fil pa zaviti i kike do kraja.Smotati u krug ili venac. |
3. | Postupak ponoviti i sa drugom korom.Premazati sa umucenim zumancetom i jogurtom, pospite susamom i stavite prstohvat morske soli.Ostavite 15 minuta da krene testo i peci na 200 C dok ne porumeni.Uzivati u hrskavoj,lisnatoj piti. |
4. | Prijatno. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |