Lisnati hleb

Sastojci

  • 300 ml mleko
  • 30 g svežeg Alfa kvasca
  • 600 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml ulje
  • 2 jajeta
  • 1 belance
  • 1 žumance
  • 1 kašika mleko
  • 80 g margarina(maslaca)

Opis

80'
30'
0
0
  • U mlako mleko dodati izmrvljen Alfa kvasac,šećer,1 kašićicu brašna,izmešati i ostaviti da nadođe. U dublju posudu usuti 300 g brašna,dodati so i izmešati. Zatim umešati rastvoren Alfa kvasac,dodati ulje,jaja,belance,izmešati i uz postepeno dodavanje preostale količine brašna(300 g) zamesiti mekše testo. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
  • Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Premazati omekšalim margarinom i iseći na kocke(veličina kocki zavisi od kalupa u koji slaźete).
  • Kalup obložiti pek-papirom i ređati kocke od testa. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
  • Žumance i mleko sjediniti viljuškom i premazati testo. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
  • Pečen hleb izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
  • Hleb izručiti iz kalupa i poslužiti.

Bonus saveti

"Ovaj hleb mane nema,jer se testo sa Alfa kvascem sprema.Zato je ovo uskršnje omiljeno pecivo naše,neka postane i Vaše.U zdravlju i sreći Uskrs dočekali i sa svojim najdražima proslavili".

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam