Mafin hlepčići
Sastojci
- 20 g svežeg kvasca
- 250 ml mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 60 g margarina+ 15- 20 g- za premazivanje gotovih hlepčića
- 450- 500 g brašna.
Opis
- U toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna razmutiti kvasac i ostaviti da nadođe. Zatim mu dodati jaja, margarin, so, polovinu prethodno prosejanog brašna i umutiti mikserom( nastavcima za testo). Zatim dodati i preostalu polovinu brašna sve vreme mešajući varjačom. Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.
- Rernu zagrejati na 200 stepeni, a kalupe za mafine podmazati margarinom. Testo još jednom umutiti.
- Kašikom stavljati testo u otvore za mafine. Par puta protresti kalup i ostaviti nekoliko minuta da još malo nadođu. Peći ih dok ne porumene.
- Izvući ih iz kalupa, pa svaki premazati otopljenim margarinom, ostaviti da malo upije, pa ih uviti u foliju, a zatim u najlon. Malo prohladiti, pa poslužiti, dok su još vrući.
Komentari