Mafin hlepčići

Sastojci

  • 20 g svežeg kvasca
  • 250 ml mlakog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 60 g margarina+ 15- 20 g- za premazivanje gotovih hlepčića
  • 450- 500 g brašna.

Opis

70'
30'
0
0
  • U toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna razmutiti kvasac i ostaviti da nadođe. Zatim mu dodati jaja, margarin, so, polovinu prethodno prosejanog brašna i umutiti mikserom( nastavcima za testo). Zatim dodati i preostalu polovinu brašna sve vreme mešajući varjačom. Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.
  • Rernu zagrejati na 200 stepeni, a kalupe za mafine podmazati margarinom. Testo još jednom umutiti.
  • Kašikom stavljati testo u otvore za mafine. Par puta protresti kalup i ostaviti nekoliko minuta da još malo nadođu. Peći ih dok ne porumene.
  • Izvući ih iz kalupa, pa svaki premazati otopljenim margarinom, ostaviti da malo upije, pa ih uviti u foliju, a zatim u najlon. Malo prohladiti, pa poslužiti, dok su još vrući.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam