Sastojci

700g brašna
1.5 kašičica soli
400ml mlake vode
40g maslac
150g crnog luka
400g mlevene teletine
1 kašičica vegete
Pola kašičica so
Pola kašičica biber
125g istopljenog maslaca
1.U velikoj činiji pomešajte brašno,so i vodu.Umesite mekano testo,prekrite krpom i pustite da odstoji 30min.Otopite 40g maslaca,dodajte sitno naseckani crni luk i na srednjoj temperaturi ga pržite 4-5min dok ne postane staklast.Dodajte meso,vegetu,so i biber i ostaviti da se uprži dok voda koju je meso pustilo ne ispari.Upržite još 2-3min pa ostavite da se ohladi.Testo razvijajte na pobrašnjavenoj površini,podelite ga na 8 dela,umesite kuglice,premažite ih rastopljenim maslacem i pustite da odstoje 20min.Svaku kuglicu malo istanite oklagijom pa je rukama lagano razvucite tako da od nje dobijete jednu koru tanko vučenog testa dimenzije oko 50x70cm.Kada je prva kora razvučena namažite je rastopljenim maslacem pa na nju položite drugu koru.Postupak ponavljajte dok sve kore nisu potrošene.Dobijenu koru prerežite uzdužno i vodoravno,tako da dobijete malene kvadratiće.Na kvadratiće stavite po malo nadeva od mlevenog mesa pa ih zatvorite spajanjem suprotnih krajeva.Redjajte u podmazan pleh jednu do druge,premažite ih rastopljenim maslacem i stavite u prethodno zagrejanu pećnicu na 230°C 35-40min.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.