Medaljoni od ajvara
Sastojci
- 500 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 gr sira
- 100 gr ajvar
- 100 gr margarin
- 1 kašičica so
- 200 ml mleko
- 1 jaje za premazivanje
- lan, krupna morska so
Opis
- U sud sipajte 400 g brašna (ostalih 100 g ostaviti na stranu da zamesite testo), prašak za pecivo i so. Sve lepo promešaje, pa dodajte omekšali margarin, sir i ajvar. Sve lepo zamesiti. Na kraju dodati mleko sobne temperature.Na pobrašnjenoj podlozi izvaditi testo, dodati onih 100 g brašna, pa umesiti testo koje se ne lepi za ruke.
- Razvucite testo oklagijom, pa modlom ili čašom željene veličine vaditi medaljone. Ređati ih na pleh postavljen papirom za pečenje, premazati ih jajetom, posuti lanom i krupnom morskom splju,peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Bonus saveti
Brzi i laki za pripremanje, a savršeni za doručak, užinu ili večeru.
Komentari