Mediteranske kajzerice
Sastojci
- 500 g brašno tipa 400
- sveži kvasac - 20 grama
- 1 kašičica so
- 100 gr seckanih maslina
- 75 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica sirće
- 1 + 1 ( za premazivanje) jaje
- 250 ml mleka
Opis

- Kvasac potopite u malo toplog mleka (ostatak mleka ostavite da zamesite testo), dodati kašičicu brašna i kašičicu šećera, pa sačekati da nadođe. Promešati brašno i so u posebnoj posudi, a zatim dodati nadošli kvasac, sitno seckane masline, jaje, sirće, pa sa preostalim mlekom zamesiti glatko testo.
- Pokriti testo krpom na toplom i pustiti da odmara oko pola sata dok se testo ne udvostruči. Podeliti ga na manje delove i oblikovati loptice željene veličine.Poređati loptice na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da odmaraju još 15 minuta dok se rerna ne zagreje.Premazati ih umućenim jajetom i na nekoliko mesta zaseći makazama.Peći na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne dobiju lepu boju
Bonus saveti
Ukus koji će svakoga fascinirati!
Komentari