Mekano i mirisno testo, sveže i sutradan!Testo možete zamesiti uveče i odložiti ga da preko noći odstoji u frižideru.

500 g brašno tipa 400 | |
25 gr sveži kvasac | |
1 kašičica so | |
1 kašičica šećer | |
350 ml voda | |
150 gr kačkavalja | |
50 g rastopljeni puter | |
50 g parmezana | |
1 kašičica ruzmarina | |
1. | Razmutite kvasac u malo tople vode s kašičicom šećera i brašna. Ostaviti ga na toplom da se aktivira. Prosejati brašno, dodati so i nadošli kvasac, pa s toplom vodom zamesiti srednje mekano testo. Testo ostaviti da nadođe oko 30 minuta. Testo potom premesiti, pa podeliti na 24 dela i oblikovati loptice. |
2. | U sredinu svake loptice staviti kockicu kačkavalja, pa testo dobro zatvoriti sa svih strana.Rastopiti puter na laganoj temperaturi, pomeriti ga sa ringle i dodati rendani parmezan i sitno seckani ruzmarin. Svaku lopticu spustiti u rastopljenu smesu. |
3. | Ređati u okrugloj tepsiji, jednu do druge s manjim razmakom, tako da se obrazuje venac. U sredini tepsije staviti čašu ili poklopac od tegle, pa loptice ređati oko tog predmeta. U prvom, manjem krugu, treba da budu 9 loptica,a u drugom redu 15 loptica. |
4. | Ostaviti ih da odmaraju još 20 minuta dok se rerna ne zagreje. Venac peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Po potrebi pokriti papirom za pečenje da ne bi izgoreo odgore. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |