Sastojci

500 g brašno tipa 400
25 gr sveži kvasac
1 kašičica so
1 kašičica šećer
350 ml voda
150 gr kačkavalja
50 g rastopljeni puter
50 g parmezana
1 kašičica ruzmarina
1.Razmutite kvasac u malo tople vode s kašičicom šećera i brašna. Ostaviti ga na toplom da se aktivira. Prosejati brašno, dodati so i nadošli kvasac, pa s toplom vodom zamesiti srednje mekano testo. Testo ostaviti da nadođe oko 30 minuta. Testo potom premesiti, pa podeliti na 24 dela i oblikovati loptice.
2.U sredinu svake loptice staviti kockicu kačkavalja, pa testo dobro zatvoriti sa svih strana.Rastopiti puter na laganoj temperaturi, pomeriti ga sa ringle i dodati rendani parmezan i sitno seckani ruzmarin. Svaku lopticu spustiti u rastopljenu smesu.
3.Ređati u okrugloj tepsiji, jednu do druge s manjim razmakom, tako da se obrazuje venac. U sredini tepsije staviti čašu ili poklopac od tegle, pa loptice ređati oko tog predmeta. U prvom, manjem krugu, treba da budu 9 loptica,a u drugom redu 15 loptica.
4.Ostaviti ih da odmaraju još 20 minuta dok se rerna ne zagreje. Venac peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Po potrebi pokriti papirom za pečenje da ne bi izgoreo odgore.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Mekano i mirisno testo, sveže i sutradan!Testo možete zamesiti uveče i odložiti ga da preko noći odstoji u frižideru.