Venac od ruzmarina

Sastojci

  • 500 g brašno tipa 400
  • 25 gr sveži kvasac
  • 1 kašičica so
  • 1 kašičica šećer
  • 350 ml voda
  • 150 gr kačkavalja
  • 50 g rastopljeni puter
  • 50 g parmezana
  • 1 kašičica ruzmarina

Opis

60'
30'
0
0
  • Razmutite kvasac u malo tople vode s kašičicom šećera i brašna. Ostaviti ga na toplom da se aktivira. Prosejati brašno, dodati so i nadošli kvasac, pa s toplom vodom zamesiti srednje mekano testo. Testo ostaviti da nadođe oko 30 minuta. Testo potom premesiti, pa podeliti na 24 dela i oblikovati loptice.
  • U sredinu svake loptice staviti kockicu kačkavalja, pa testo dobro zatvoriti sa svih strana.Rastopiti puter na laganoj temperaturi, pomeriti ga sa ringle i dodati rendani parmezan i sitno seckani ruzmarin. Svaku lopticu spustiti u rastopljenu smesu.
  • Ređati u okrugloj tepsiji, jednu do druge s manjim razmakom, tako da se obrazuje venac. U sredini tepsije staviti čašu ili poklopac od tegle, pa loptice ređati oko tog predmeta. U prvom, manjem krugu, treba da budu 9 loptica,a u drugom redu 15 loptica.
  • Ostaviti ih da odmaraju još 20 minuta dok se rerna ne zagreje. Venac peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Po potrebi pokriti papirom za pečenje da ne bi izgoreo odgore.

Bonus saveti

Mekano i mirisno testo, sveže i sutradan!Testo možete zamesiti uveče i odložiti ga da preko noći odstoji u frižideru.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam