500 ml mlake vode, | |
700 g brašna, | |
40 kvasca , | |
1 kafena kašičica šećera, | |
1 kafena kašičica soli i | |
ulje ili mast za prženje. | |
1. | Priprema: U vanglu stavite kvasac, dodajte mlaku vodu i šećer. Malo izmešajte rukom, postepeno dodajte brašno i na kraju so. Ostavite testo da naraste. Naraslo testo izručite na radnu površinu predhodno posutu brašnom. Testo treba da bude srednje debljine ni previše tanko ni debelo. Isecite na kocke i pržite na vreloj masti ili ulju,gornja strana prvo ide dole. Kad lepo porumeni okrenite drugu stranu da se prži. Vadite na salvetu da salveta upije višak masnoće. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |