650gr brašna | |
200ml mleka | |
1 jaje | |
100ml ulja (1 kafena šoljica) | |
1 Kašičica soli ravna | |
Pola ravne kašičice šećera | |
20gr Vrenje svežeg kvasca (pola kockice) | |
Za fil: 1 veća kriška belog sira | |
Malo kečapa | |
150gr salame po izboru | |
100gr kačkavalja | |
Malo origana |
1. | U mlakom mleku rastopite kvasac i šećer i tako ostavite dok kvasac ne nadođe |
2. | Dok kvasac nadolazi pripremite fil tako što ćete izmrviti sir i ubaciti kečap u njega, po želji i potrebi. Izmešajte dobro sir i kečap dok ne dobijete homogenu masu |
3. | U 500gr brašna u udubljenje u sredini ubacite jaje, so i ulje |
4. | Kad nadođe kvasac ubacite i kvasac s mlekom i šećerom u brašno i umesite varjačom dok ne dobijete homogenu masu |
5. | Prebacite testo na radnu ploču i umesite rukama sa preostalim brašnom i razvite testo debljine 5mm |
6. | Okruglom modlom izdvojite krugove, a dnom čaše koja je malo manjeg prečnika od vaše okrugle modle izdubite odvojene krugove, kako biste u tom udubljenju mogli ubaciti fil |
7. | Filujte mini pizze najpre nadevom od kečapa i sira, a onda na vrh pospite na sitne kockice seckanu salamu |
8. | Poređajte u pleh, ubacite u nezagrejanu rernu i uključite na 200˚C. |
9. | Kad budu mini pizze gotove, izvucite pleh, izrendajte sitno kačkavalj po njima i pospite origanom |