Sastojci

650gr brašna
200ml mleka
1 jaje
100ml ulja (1 kafena šoljica)
1 Kašičica soli ravna
Pola ravne kašičice šećera
20gr Vrenje svežeg kvasca (pola kockice)
Za fil: 1 veća kriška belog sira
Malo kečapa
150gr salame po izboru
100gr kačkavalja
Malo origana

Instrukcije

1.U mlakom mleku rastopite kvasac i šećer i tako ostavite dok kvasac ne nadođe
2.Dok kvasac nadolazi pripremite fil tako što ćete izmrviti sir i ubaciti kečap u njega, po želji i potrebi. Izmešajte dobro sir i kečap dok ne dobijete homogenu masu
3.U 500gr brašna u udubljenje u sredini ubacite jaje, so i ulje
4.Kad nadođe kvasac ubacite i kvasac s mlekom i šećerom u brašno i umesite varjačom dok ne dobijete homogenu masu
5.Prebacite testo na radnu ploču i umesite rukama sa preostalim brašnom i razvite testo debljine 5mm
6.Okruglom modlom izdvojite krugove, a dnom čaše koja je malo manjeg prečnika od vaše okrugle modle izdubite odvojene krugove, kako biste u tom udubljenju mogli ubaciti fil
7.Filujte mini pizze najpre nadevom od kečapa i sira, a onda na vrh pospite na sitne kockice seckanu salamu
8.Poređajte u pleh, ubacite u nezagrejanu rernu i uključite na 200˚C.
9.Kad budu mini pizze gotove, izvucite pleh, izrendajte sitno kačkavalj po njima i pospite origanom