Sastojci: Za testo: | |
1 kockica Vrenje svežeg kvasca | |
150ml mleka | |
Pola kašičice čećera | |
500gr brašna | |
2 jaja | |
10gr soli | |
100ml ulja | |
Za fil: 200gr salame po izboru | |
100gr kačkavalja | |
1 manja kriška belog mladog sira | |
Kečap po potrebi | |
Malo origana |
1. | U mleku rastopite kvasac I šećer I ostavite da nadođe U vanglu stavite 300gr brašna, a u sredinu napravite udubljenje I ubacite jaja, ulje, so I ulje Kad kvasac nadođe, ubacite I kvasac I mleko u vanglu I dobro umesite varjačom Da bi testo postalo homogeno I čvrsto, dodajte preostalih 200gr brašna I rukom umesite testo Razvite testo na radnoj površini 5mm debljine Za fil umešajte usitnjen beli sir, kečap I sitno seckanu salamu Iz razvijenog testa modlom secite krugove prečnika 15-20cm (za modlu može da vam koristi I neka manja šerpica odgovarajućeg prečnika, sa oštrim ivicama) Filujte krugove tako što ćete na jednu polovinu ubaciti nadev Zaklopite pancerote tako što ćete ih presaviti na pola I spojte krajeve velikom viljuškom Ubacite u hladnu rernu I uključite na 230˚C Kada pancerote budu pečene, prebacite ih na veliki poslužavnik, izrendajte sitno kačkavalj po njima dok su vruće I kada se malo ohlade ukrasite ih kečapom I origanom |