Mlečni palenta hleb

Sastojci

  • 200ml tople vode
  • 200ml toplog mleka
  • 1 kesica suvog kvasca Vrenje
  • 1-1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 5 kašika ulja
  • 10 kašika palente
  • 350g pšeničnog belog brašna
  • 1 žumance
  • Susam i mak za posipanje

Opis

30'
20'
0
0
  • U 200 ml vode skuvajte 6 kašika palente i ostavite da se prohladi.
  • U mleku otopite kvasac, dodajte so i šećer i ostavite da se kvasac aktivira a zatim ga sjedinite sa skuvanom palentom. Dodajte ulje i preostalih 4 kašika palente i postepeno dodajte pšenično brašno.
  • Zamesite hleb i ostavite da odstoji pokriveno suvom kuhinjskom krpom 45min.
  • Zatim blago premesite, podelite na 4 dela i poređajte u kalup za hleb dimenzije 30x 16cm ili približno.
  • Ostavite da hleb naraste dvadesetak minuta pokriveno kuhinjskom krpom zatim premažite žumancetom, pospite susam i mak.
  • Ubacite hleb u unapred zagrejanu rernu i pecite 20-25 minuta na 180 stepeni.

Bonus saveti

Nesvakidašnji ukus hleba koji prija u ovim zimskim danima. Ukusan i sutradan.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam