100ml tople vode | |
200ml toplog mleka | |
100ml ulja | |
1,5 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
1 jaje | |
30g Alfa kvasca | |
550g brašna | |
Još je potrebno i: 1 žumance, 3-4 kašike susama, 2-3 kašike mleka, 100g kačkavalja |
1. | U toploj vodi razmutite kvasac, šećer i 2-3 kašike brašna. Ostavite da se kvasac aktivira desetak minuta. Nakon tog vremena, dodajte toplo mleko, ulje, jaje i so. Postepeno dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite da naraste 30-40 minuta. |
2. | Naraslo testo podelite na 2 dela. Jedan deo razvaljajte u krug prečnika 26-28cm. Premažite mlekom, pospite susam. Okrenite testo naopako, da strana sa susamom bude odozdo. Prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Od drugog dela testa formirajte 8 loptica. Rastanjite i u svaku stavite po malo rendanog kačkavalja a potom zatvorite i ponovo formirajte loptice. Sve loptice poređajte u krug preko kore i premažite ih umućenim žumancetom. |
3. | Sredinu testa isecite na na četvrtine a zatim i na osmine ali ne do kraja. Preko loptica prebacite vrhove trouglova. Na ovaj način se formira venac. Ostavite 10-15 minuta da pogača naraste dok se greje rerna. |
4. | Pecite pogaču 20-25 minuta na 180 stepeni. |
5. | Prijatno! |
Pošaljite komentar