Novogodišnji medenjaci

Sastojci

  • 450 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 g kristal šećera
  • 250 g margarina
  • 1 vanilin šečer
  • 1 prašak za pecivo
  • 80 g čokolade za kuvanje
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 kašike belanca u prahu
  • 3 kašike tople vode
  • limunov sok po potrebi
  • praškaste ili tečne boje za testo i kolače

Opis

120'
30'
0
0
  • 1. Umutiti margarin, šećer u prahu i vanilin šećer
  • 2. Dodati jaje
  • 3. Naredati čokladu za kuvanje
  • 4. Dodati brašno i prašak za pecivo
  • 5. Testo treba da bude kao za vanilice
  • 6. Uviti testo u kesu i staviti 30 minuta u zamrzivač
  • 7. Posuti brašno preko radnog stola i razviti koru debljine 5 mm
  • 8. Seći modlama testo i stavljati na pleh obložen papirom za pečenje
  • 9. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni na početku sa uključenim ventilatorom dok ne narastu.
  • 10. Isključiti ventilator i smanjiti na 150 stepeni da ne izgore
  • 11. Glazura: prosejati šećer u prahu i belanca u prahu
  • 12. Dodati 3 kašike tople vode
  • 13. Mutiti na najsporijoj brzini 6 - 7 minuta
  • 14. Ako je gusta smesa dodati limunov sok
  • 15. Ako je retka dodati šećer u prahu
  • 16. Dodati boje po želji

Bonus saveti

1. Šarati ohlađene kolače 2. Činiju sa glazurom pokriti mokrom krpom jer se brzo suši 3. Za šaranje je potreban špric, kesa i čačkalice, mnogo strpljenja, volje i mašte 4. Gustinu smese određujete sami 5. Glazura se suši nekoliko sati

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam