Sacekati da se lepo ohladi pre secenja.
200ml meka | |
Kasicica zutog secera | |
Pola kocke kvasca | |
350gr brasna | |
Prsohvat soli | |
Jaje | |
Vanila u prahu | |
4 kasike otopljenog maslaca | |
Rendana kora limuna | |
Kasicica zacina za medenjake | |
Dzem od sljiva | |
Cimet | |
1. | 200ml mleka zagrejati(da bude mlako) pa dodati kasicicu zutog secera i pola kocke kvasca(izmrviti) i ostaviti da nadodje 10minuta. |
2. | U sud izmeriti 350gr brasna, pa dodati prsohvat soli, jedno jaje, vanilu u prahu, 3 kasike otopljenog maslaca, rendanu koru limuna, kasicicu zacina za medenjake, dodati nadosli kvasac i umesiti testo. |
3. | Prekriti probidnom folijom i ostaviti da nadodje 20 minuta na toplom. |
4. | Testo podeliti na dva dela, razviti u pravougaonik i premazati dzemom. |
5. | Lepo urolati, pa iseci po duzini na pola i uviti pletenicu. |
6. | Ponoviti isto i sa drugim delom. |
7. | Staviti u pek papirom oblozen pleh, pa ostaviti da nadodje 30minuta. |
8. | Premazati kasikom otopljenog maslaca, posuti cimetom i peci na 200’ 30-35minuta. |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |