Sastojci

200ml meka
Kasicica zutog secera
Pola kocke kvasca
350gr brasna
Prsohvat soli
Jaje
Vanila u prahu
4 kasike otopljenog maslaca
Rendana kora limuna
Kasicica zacina za medenjake
Dzem od sljiva
Cimet
1.200ml mleka zagrejati(da bude mlako) pa dodati kasicicu zutog secera i pola kocke kvasca(izmrviti) i ostaviti da nadodje 10minuta.
2.U sud izmeriti 350gr brasna, pa dodati prsohvat soli, jedno jaje, vanilu u prahu, 3 kasike otopljenog maslaca, rendanu koru limuna, kasicicu zacina za medenjake, dodati nadosli kvasac i umesiti testo.
3.Prekriti probidnom folijom i ostaviti da nadodje 20 minuta na toplom.
4.Testo podeliti na dva dela, razviti u pravougaonik i premazati dzemom.
5.Lepo urolati, pa iseci po duzini na pola i uviti pletenicu.
6.Ponoviti isto i sa drugim delom.
7.Staviti u pek papirom oblozen pleh, pa ostaviti da nadodje 30minuta.
8.Premazati kasikom otopljenog maslaca, posuti cimetom i peci na 200’ 30-35minuta.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Sacekati da se lepo ohladi pre secenja.