Sastojci

300 g sitan sir
500 g brašno
20 g kvasac
300 ml toplog mleka
50 ml mlake vode
50 g masti
200 g margarina
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 jaje
1.Staviti kvasac zajedno sa toplom vodom i šećerom da uskisne. U posudu za mešenje sipati brašno, so, mast, mleko i na kraju dodati uskisli kvasac. Umesiti testo i ostaviti na toplom mestu da naraste. Razviti testo pa preko testa narendati margarin. Uviti testo u rolat i ostaviti još 15 minuta da odmori. Nakon isteka tog vremena oklagijom razvući testo u pravougaonik. Premazati ga sirom.
2.Zatim ga opet uviti u rolat pa opet razvući u pravougaonik. Sada testo iseći na male pravougaonike i svaki zarezati po sredini.
3.Provući testo kroz taj zarezani otvor na sredini. Testo treba da se uvija da na kraju izgleda uvijeno.
4.Poređati peciva u tepsiju na pak papir pa premazati umućenim jajetom. Ostaviti tako da odmori još desetak minuta.
5.Staviti u zagrejanu rernu da se peće oko 30 minuta.
6.Kada je pečeno, sačekati da se malo ohladi pa poslužiti.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.