Šareni hleb sa peršunom
Sastojci
- 400g. mekog brašna
- 100g. raženog integralnog brašna
- 100g. kukuruznog brašna
- 2,5 dl. mlake vode
- 30g. svežeg kvasca
- 50ml. maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- Za premaz:
- 2 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica origana
- 50ml. maslinovog ulja
- 70g. putera
- 1 jaje
Opis
- 1.Sjediniti mlaku vodu , kvasac, šećer i brašno, te dobro izmešati.Ostaviti na toplom da nadođe 2. U vanglicu za mešenje sipati sve tri vrste brašna ,malo soli, maslinovo ulje i zamesiti testo sa nadošlim kvascem.Dobro umesiti testo i ostaviti da nadođe
- 3.Radnu površinu posuti brašnom i sipati nadošlo testo. Istanjiti ga u pravougaonik debljine 1cm. 4 . Posebno pripremiti namaz:beli luk očistiti i ispasirati a zatim ga sjediniti sa iseckanim peršunom, origanom , maslinovim uljem i otopljenim puterom.Testo premazati začinskom smesoma potom ga iseći na kvadrate čije dimenzije odgovaraju veličini pravouglog pleha . Kvadrate naslagati jedan na drugi. Pleh obložiti papirom za pečenje pa u njeg a prebaciti naslagano testo.Premazati umućenim jajetom. Peči u rerni na 200c oko 40min.
Bonus saveti
jako ukusan hleb ne suši se ostaje mekan i vlažan nekoliko dana
Komentari