Pekarska pogača
Sastojci
- Potrebno je:
- 1 kockica kvasc
- 400 ml. mlake vode
- 1 kašičica soli
- 3 kašike šećera
- 2 kašike sirćeta
- 1 šoljica ulja
- po potrebi brašno (da se ne lepi za zidove posude ili ruke)
Opis
- Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu, iseći nožem na četiri jednaka dela, pa svaku četvrtinu još na četiri i mesiti jufkice i ostavljati sa strane. Kad završite sa zadnjom jufkom, počinjete od prve, odmah se razvlače, jedan deo se razvuče oklagijom a drugi se samo rastanji prstima i motate kiflu.U okrugli pleh obložen papirom za pečenje, poslagati kifle,ostaviti da narastu, pospite lanenim semenom i pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Komentari