Pekarska pogača

Objavljeno 09.03.2016. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • Potrebno je:
  • 1 kockica kvasc
  • 400 ml. mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike sirćeta
  • 1 šoljica ulja
  • po potrebi brašno (da se ne lepi za zidove posude ili ruke)

Opis

55'
20'
0
0
  • Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu, iseći nožem na četiri jednaka dela, pa svaku četvrtinu još na četiri i mesiti jufkice i ostavljati sa strane. Kad završite sa zadnjom jufkom, počinjete od prve, odmah se razvlače, jedan deo se razvuče oklagijom a drugi se samo rastanji prstima i motate kiflu.U okrugli pleh obložen papirom za pečenje, poslagati kifle,ostaviti da narastu, pospite lanenim semenom i pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam