Potrebno je: | |
1 kockica kvasc | |
400 ml. mlake vode | |
1 kašičica soli | |
3 kašike šećera | |
2 kašike sirćeta | |
1 šoljica ulja | |
po potrebi brašno (da se ne lepi za zidove posude ili ruke) | |
1. | Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu, iseći nožem na četiri jednaka dela, pa svaku četvrtinu još na četiri i mesiti jufkice i ostavljati sa strane. Kad završite sa zadnjom jufkom, počinjete od prve, odmah se razvlače, jedan deo se razvuče oklagijom a drugi se samo rastanji prstima i motate kiflu.U pleh obložen papirom za pečenje, poslagati kifle,ostaviti da narastu peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.Kao iz pekare, možda još i bolje..... |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |