Potrebno je za pogaču 600g brašna, 1 kašičica soli, 5 kašika kisele pavlake, 1 kašičica šećera, 200 do 250 ml mleka i 20g svežeg kvasca. Priprema: U mlako mleko izmrviti kvasac i jednu kašičicu šećera. Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite. Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju. Ostavite još desetak minuta da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču ukrasite po ukusu. To je bila moja detelina sa četiri lista, prelepa pogača, moj sin je savršeno pravio.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.