Idealne za doručak, večeru ili užinu. Idealne za doručak, večeru ili užinu.

200 ml mleka | |
1 kašičica šećer | |
20 gr svežeg kvasca | |
2 žumanca | |
1 kašičica suvog začina | |
380 gr brašna | |
200 gr feta sira | |
1. | U mlako mleko dodajte kvasac i šećer. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. U sud sjedinite žumanca i suvi začin. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostavite 15 minuta da testo malo nadođe. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo. Isecite na 8 delova. Na svaki deo stavite sir i urolajte.Ostavite 15 minuta. |
2. | Pržite na zagrejanom ulju. Pržene piroške vadite na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće.Poslužite dok su tople. |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |