Sastojci

200 ml mleka
1 kašičica šećer
20 gr svežeg kvasca
2 žumanca
1 kašičica suvog začina
380 gr brašna
200 gr feta sira
1.U mlako mleko dodajte kvasac i šećer. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. U sud sjedinite žumanca i suvi začin. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostavite 15 minuta da testo malo nadođe. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo. Isecite na 8 delova. Na svaki deo stavite sir i urolajte.Ostavite 15 minuta.
2.Pržite na zagrejanom ulju. Pržene piroške vadite na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće.Poslužite dok su tople.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Idealne za doručak, večeru ili užinu. Idealne za doručak, večeru ili užinu.