Sastojci

550g brašno tipa 400
250 ml mleka
1 kašičica šećera
40 gr svežeg kvasca
1 jaje
100 ml ulja
1 kašičica so
Prvo premazivanje - 30 gr putera, 50 gr kisele pavlake
Drugo premazivanje - 1 jaje, susam, lan
1.U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac naraste. U drugi sud sjedinite jaje, ulje i so.Dobro promešajte, pa dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom i zamesite testo. Pokrijte streč folijom i ostavite 30 minuta da testo nadođe.Nadošlo testo podelite na dva jednaka dela. Prvi deo razvucite u krug, oko 30 cm. Premažite ga puterom, a onda preko i kiselom pavlakom.
2.Drugi deo takođe na isti način razvucite u krug i stavite preko pavlake. Oklagijom malo razvucite, pa isecite na 16 trouglova ili na 12 ako želite veće kifle.Tepsiju (28 cm) podmažite puterom/margarinom. U sredinu stavite 5 kifli.Okolo stavite preostale kifle.
3.Ostavite na toplom još oko 30 minuta da pogača narasta, taman i dok se rerna lepo ne zagreje na 220 °C. Pogaču premažite umućenim jajetom i pospite susamom, belim i crnim.Pecite na 220 °C 5-6 minuta, pa smanjite na 180 °C i pecite još 17-18 minuta.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Jedan od onih recepata koje poželite da zapišete i iznova pravite!