Za testo je potrebno: 20g svežeg kvasca, 50 ml mleka, 250g margarina, 150g šećera, 600g brašna, 2dl kisele pavlake, 1 kašika brašna, 1 kašičica šećera,1 jaje. Za fil:300 g mlevenog maka, 150g šećera, 1dl mleka, 5 kašika pekmeza po ukusu. Za glazuru: 100g čokolade, 3 kašike ulja. Priprema; K vasac izmrviti pa preliti mlakim mlekom, dodati kašičicu šećera i brašna i dobro izmešati, ostaviti da nadođe. U vanglu sipati brašno, dodati kvasac, margarin, pavlaku, jaje, preostali šećer pa umesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe oko 30 min. Fil: Mak pomešati sa šećerom pa popariti mlekom, dodati pekmez. Nadošlo testo podeliti na tri dela , svaki deo razviti u pravougaonik, veličine pleha u kome će se peći.Pleh obložiti pek papirom, pa staviti prvu koru premazati polovinom fila, prekriti drugom korom, naneti preostali fil i završiti sa korom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.Preliti glazurom od čokolade.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.