Sastojci

600 gr. brašna
1 kvasac
3 dl mleka
1 kašičica šećera
1 kašika soli
1 jaje
150gr. margarina
Sastojci za fil:
400gr. mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 kašike paradajz pirea
1 jaje
5 kašika zejtina
so i začini po ukusu
1.U 3dl mlakog mleka staviti kvasac, so, šećer i malo brašna. Čekati da nadođe. U drugu posudu staviti jaje, ostatak brašna , margarin i polako sipati mleko s kvascem. Dobro umesiti testo, raditi ga sve dok ne prestane da se lepi na prste. Ostaviti ga da nadođe. Crni luk iseckati, malo propržiti i dodati mleveno meso. Dinstati ga uz povremeno dodavanje vode. Pri kraju dodati paradajz pire, so i začine po ukusu. Nadošlo testo premesiti i razvući oklagijom u pravougaonik debljine 0.5 cm.
2.Bočne strane testa zaseći prema unutra na trake širine 1.5cm tako da u sredini ostane dovoljno prostora za punjenje. Spoljne trake sa obe strane pravougaonika preklopiti ka unutra da fil ne bi iscurio. U sredini naneti fil od mesa, a zatim zasečene trake isplesti. Urađenu pletenicu premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni, oko 15min. Vreme pripreme je oko 60min. cena jela 300din.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

i ukus i izgled je glavna karakteristika