Plisirana pogaca

Objavljeno 03.12.2022. od Milan Zivkovic

Sastojci

  • 600 gr brasna
  • 1/2 kocke kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 1 kasicica soli
  • 2 kom jaja
  • 1 casa od jogurta vode
  • 1 casa jogurta
  • 3 kasike ulja
  • po zelji susam
  • po zelji seme lana
  • 100 gr margarina

Opis

30'
40'
0
0
  • Staviti kvasac,secer i 1 kasicicu secera u vodu da fermentise 10 minuta.U vanglu staviti brasno,so,jaje,ulje,jogurt i nadosli kvasac i zamesiti testo.Testo umesiti rukom i podeliti na 11 loptica.Tanjir premazati uljem i poredjati loptice i njih premazati uljem,pokriti najlonom i ostaviti 10 minuta.
  • Po 5 loptica razvaljati u krug velicine malog tanjira i svaku premazati omeksanim margarinom.Isto uraditi sa drugih 5 loptica.Testo razvaljati oklagijom velicine tepsije,iseci ga na pola,na cetvrtine i na 8 delova-trougla.
  • Tepsiju namazati margarinom i trouglove redjati jedan preko drugo sa pola preklopa.Isto uraditi i sa drugim delom.
  • Jedanaestu lopticu podeliti na 3 dela.Razvaljati u male krugove,seci na pola i slagati jedan preko drugog,malo razvaljati oklagijom i uviti u ruzu i staviti u sredinu tepsije. Ostaviti da narasta 30 minuta.Ukljcuiti rernu.
  • Umutiti jaje,premazati pogacu,posuti susamom i lanom naizmenicno i peci 10 minuta na 200 stepeni i jos 30 minuta na 180 stepeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam