
600 gr brasna | |
1/2 kocke kvasca | |
1 kasicica secera | |
1 kasicica soli | |
2 kom jaja | |
1 casa od jogurta vode | |
1 casa jogurta | |
3 kasike ulja | |
po zelji susam | |
po zelji seme lana | |
100 gr margarina | |
1. | Staviti kvasac,secer i 1 kasicicu secera u vodu da fermentise 10 minuta.U vanglu staviti brasno,so,jaje,ulje,jogurt i nadosli kvasac i zamesiti testo.Testo umesiti rukom i podeliti na 11 loptica.Tanjir premazati uljem i poredjati loptice i njih premazati uljem,pokriti najlonom i ostaviti 10 minuta. |
2. | Po 5 loptica razvaljati u krug velicine malog tanjira i svaku premazati omeksanim margarinom.Isto uraditi sa drugih 5 loptica.Testo razvaljati oklagijom velicine tepsije,iseci ga na pola,na cetvrtine i na 8 delova-trougla. |
3. | Tepsiju namazati margarinom i trouglove redjati jedan preko drugo sa pola preklopa.Isto uraditi i sa drugim delom. |
4. | Jedanaestu lopticu podeliti na 3 dela.Razvaljati u male krugove,seci na pola i slagati jedan preko drugog,malo razvaljati oklagijom i uviti u ruzu i staviti u sredinu tepsije. Ostaviti da narasta 30 minuta.Ukljcuiti rernu. |
5. | Umutiti jaje,premazati pogacu,posuti susamom i lanom naizmenicno i peci 10 minuta na 200 stepeni i jos 30 minuta na 180 stepeni. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |