Sastojci

600 gr brasna
1/2 kocke kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
2 kom jaja
1 casa od jogurta vode
1 casa jogurta
3 kasike ulja
po zelji susam
po zelji seme lana
100 gr margarina
1.Staviti kvasac,secer i 1 kasicicu secera u vodu da fermentise 10 minuta.U vanglu staviti brasno,so,jaje,ulje,jogurt i nadosli kvasac i zamesiti testo.Testo umesiti rukom i podeliti na 11 loptica.Tanjir premazati uljem i poredjati loptice i njih premazati uljem,pokriti najlonom i ostaviti 10 minuta.
2.Po 5 loptica razvaljati u krug velicine malog tanjira i svaku premazati omeksanim margarinom.Isto uraditi sa drugih 5 loptica.Testo razvaljati oklagijom velicine tepsije,iseci ga na pola,na cetvrtine i na 8 delova-trougla.
3.Tepsiju namazati margarinom i trouglove redjati jedan preko drugo sa pola preklopa.Isto uraditi i sa drugim delom.
4.Jedanaestu lopticu podeliti na 3 dela.Razvaljati u male krugove,seci na pola i slagati jedan preko drugog,malo razvaljati oklagijom i uviti u ruzu i staviti u sredinu tepsije. Ostaviti da narasta 30 minuta.Ukljcuiti rernu.
5.Umutiti jaje,premazati pogacu,posuti susamom i lanom naizmenicno i peci 10 minuta na 200 stepeni i jos 30 minuta na 180 stepeni.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.