Prosto nismo mogli da dočekamo da se malo ohladi, odmah smo je rasparčali, planula je za čas….
1 kockica kvasca, | |
250 ml mleka, | |
600g brašna, | |
1 kašičica šećera, | |
1 kašičica brašna, | |
2 kašike šećera, | |
200g margarina, | |
2 jajeta i | |
semenke susama, lana i suncokreta. | |
1. | U mleko stavite kvasac, izdrobite ga, dodati kašičicu šećera, kašičicu brašna i ostavite da nadođe. Sipajte brašno u vanglu, dodajte nadošli kvasac, jaja, semenke i sve dobro sjedinite. Ostavite testo da odmara oko pola sata. Posle toga testo premesite i premažite margarinom. Ostavite još tridesetak minuta testo da raste. Podmažite okruglu tepsiju, rernu zagrejte. Testo podelite na dva dela, prvi deo razvucite i secite ga po sredini nožem, od drugog dela napravite pletenicu. Prvo stavite prvi deo testa pa okolo pletenicu . Pogaču sam premazala žumancetom i posula semenkama lana. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo porumeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |