Sastojci

1 suvi instant VRENJE kvasac
550 gr Brašna tip 400 meko
330 ml mlake vode
Kašičica soli
Pola kašičice šećera
Dve kašike ulja
Veza peršuna svežeg
3-4 čena belog luka
200 gr krem sira
Sok od pola limuna
2-3 Kašike prezli
1.1. Zamesiti meko testo od 550gr brašna, jedne kesice Vrenje instant kvasca, pola kašičice soli, pola kašičice šećera i 330 ml mlake vode.
2.2. Premazati vanglu sa uljem i u njoj ostaviti testo sat vremena, pokriveno vlažnom krpom, da se udupla.
3.3.Napraviti sos kojim ćemo premazati testo. Ja sam to uradila u secku ( ko nema, može naravno i ručno ). Vezu peršuna i beli luk usitniti-sitno iseckati, pa promešati sve sa pola kašičice soli, pola limunovog soka i krem sirom. I smesa koja kao da govori hiljadu reči je spremna!
4.4. Posudu u kojoj ćete peći pogaču premazati sa dve kašike ulja, i preko svuda posuti prezle. ( One će dati lepu hrskavost nakon pečenja)
5.5. Naraslo testo blago premesiti, nauljiti površinu na kojoj ćete razvijati testo, i nauljiti ruke.
6.6. Razvucite testo na oko 2-3cm, i nadevom koji ste prethodno spremili premažite, ali na donjem kraju ostavite deo ne premazan kako nadev ne bi curio i kako bi lepo sve urolali.
7.7. Preklopite blago sve stranice kako ne bi fil curio, pa zati lagano od gore na dole ka kraju koji nije premazan, rolajte testo kako bi ste dobili nešto slično rolatu.
8.8. Potom secite dobijeni rolat na delove od oko 5-6cm, i ređajte u prethodno pripremljen pleh sa prezlama.
9.9. Pokrijte sve krpom i ostavite na toplom oko 45 min. nakon čega će testo fino popuniti ceo pleh.
10.10. Nadošlu pogaču ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, i pecite oko 30 min. Kada mirisi počnu da se šire Vašim domom, biće vam jasan naziv "MIRIS BOŽIĆA". Savršenstvo! Prijatno Vam bilo, i uživajte sa Vašim najmilijima!
11.
12.
13.
14.
15.