Pogača „Miris Božića“

Sastojci

  • 1 suvi instant VRENJE kvasac
  • 550 gr Brašna tip 400 meko
  • 330 ml mlake vode
  • Kašičica soli
  • Pola kašičice šećera
  • Dve kašike ulja
  • Veza peršuna svežeg
  • 3-4 čena belog luka
  • 200 gr krem sira
  • Sok od pola limuna
  • 2-3 Kašike prezli

Opis

90'
30'
0
0
  • 1. Zamesiti meko testo od 550gr brašna, jedne kesice Vrenje instant kvasca, pola kašičice soli, pola kašičice šećera i 330 ml mlake vode.
  • 2. Premazati vanglu sa uljem i u njoj ostaviti testo sat vremena, pokriveno vlažnom krpom, da se udupla.
  • 3.Napraviti sos kojim ćemo premazati testo. Ja sam to uradila u secku ( ko nema, može naravno i ručno ). Vezu peršuna i beli luk usitniti-sitno iseckati, pa promešati sve sa pola kašičice soli, pola limunovog soka i krem sirom. I smesa koja kao da govori hiljadu reči je spremna!
  • 4. Posudu u kojoj ćete peći pogaču premazati sa dve kašike ulja, i preko svuda posuti prezle. ( One će dati lepu hrskavost nakon pečenja)
  • 5. Naraslo testo blago premesiti, nauljiti površinu na kojoj ćete razvijati testo, i nauljiti ruke.
  • 6. Razvucite testo na oko 2-3cm, i nadevom koji ste prethodno spremili premažite, ali na donjem kraju ostavite deo ne premazan kako nadev ne bi curio i kako bi lepo sve urolali.
  • 7. Preklopite blago sve stranice kako ne bi fil curio, pa zati lagano od gore na dole ka kraju koji nije premazan, rolajte testo kako bi ste dobili nešto slično rolatu.
  • 8. Potom secite dobijeni rolat na delove od oko 5-6cm, i ređajte u prethodno pripremljen pleh sa prezlama.
  • 9. Pokrijte sve krpom i ostavite na toplom oko 45 min. nakon čega će testo fino popuniti ceo pleh.
  • 10. Nadošlu pogaču ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, i pecite oko 30 min. Kada mirisi počnu da se šire Vašim domom, biće vam jasan naziv "MIRIS BOŽIĆA". Savršenstvo! Prijatno Vam bilo, i uživajte sa Vašim najmilijima!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam