1 suvi instant VRENJE kvasac | |
550 gr Brašna tip 400 meko | |
330 ml mlake vode | |
Kašičica soli | |
Pola kašičice šećera | |
Dve kašike ulja | |
Veza peršuna svežeg | |
3-4 čena belog luka | |
200 gr krem sira | |
Sok od pola limuna | |
2-3 Kašike prezli | |
1. | 1. Zamesiti meko testo od 550gr brašna, jedne kesice Vrenje instant kvasca, pola kašičice soli, pola kašičice šećera i 330 ml mlake vode. |
2. | 2. Premazati vanglu sa uljem i u njoj ostaviti testo sat vremena, pokriveno vlažnom krpom, da se udupla. |
3. | 3.Napraviti sos kojim ćemo premazati testo. Ja sam to uradila u secku ( ko nema, može naravno i ručno ). Vezu peršuna i beli luk usitniti-sitno iseckati, pa promešati sve sa pola kašičice soli, pola limunovog soka i krem sirom. I smesa koja kao da govori hiljadu reči je spremna! |
4. | 4. Posudu u kojoj ćete peći pogaču premazati sa dve kašike ulja, i preko svuda posuti prezle. ( One će dati lepu hrskavost nakon pečenja) |
5. | 5. Naraslo testo blago premesiti, nauljiti površinu na kojoj ćete razvijati testo, i nauljiti ruke. |
6. | 6. Razvucite testo na oko 2-3cm, i nadevom koji ste prethodno spremili premažite, ali na donjem kraju ostavite deo ne premazan kako nadev ne bi curio i kako bi lepo sve urolali. |
7. | 7. Preklopite blago sve stranice kako ne bi fil curio, pa zati lagano od gore na dole ka kraju koji nije premazan, rolajte testo kako bi ste dobili nešto slično rolatu. |
8. | 8. Potom secite dobijeni rolat na delove od oko 5-6cm, i ređajte u prethodno pripremljen pleh sa prezlama. |
9. | 9. Pokrijte sve krpom i ostavite na toplom oko 45 min. nakon čega će testo fino popuniti ceo pleh. |
10. | 10. Nadošlu pogaču ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, i pecite oko 30 min. Kada mirisi počnu da se šire Vašim domom, biće vam jasan naziv "MIRIS BOŽIĆA". Savršenstvo! Prijatno Vam bilo, i uživajte sa Vašim najmilijima! |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |