Sastojci

600g brašna,
1 kašičica soli,
5 kašika kisele pavlake,
1 kašičica šećera,
200 do 250 ml mleka i
20g svežeg kvasca.
Za premazivanje
5 kašika ajvara,
1.U mlako mleko izmrviti kvasac i jednu kašičicu šećera. Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite. Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju. Pogaču premazati sa pet kašika ajvara, i od kore stavite parčad slanine, ja sam stavila tri parčeta. Ostavite još desetak minuta da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču ukrasite po ukusu.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.