Pogača sa ajvarom
Sastojci
- 600g brašna,
- 1 kašičica soli,
- 5 kašika kisele pavlake,
- 1 kašičica šećera,
- 200 do 250 ml mleka i
- 20g svežeg kvasca.
- Za premazivanje
- 5 kašika ajvara,
Opis
- U mlako mleko izmrviti kvasac i jednu kašičicu šećera. Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite. Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju. Pogaču premazati sa pet kašika ajvara, i od kore stavite parčad slanine, ja sam stavila tri parčeta. Ostavite još desetak minuta da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču ukrasite po ukusu.
Komentari