Pogača sa ajvarom

Objavljeno 23.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 600g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 5 kašika kisele pavlake,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 do 250 ml mleka i
  • 20g svežeg kvasca.
  • Za premazivanje
  • 5 kašika ajvara,

Opis

60'
60'
0
0
  • U mlako mleko izmrviti kvasac i jednu kašičicu šećera. Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite. Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju. Pogaču premazati sa pet kašika ajvara, i od kore stavite parčad slanine, ja sam stavila tri parčeta. Ostavite još desetak minuta da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču ukrasite po ukusu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam