600g brašna, | |
1 kašičica soli, | |
5 kašika kisele pavlake, | |
1 kašičica šećera, | |
200 do 250 ml mleka i | |
20g svežeg kvasca. | |
Za premazivanje | |
5 kašika ajvara, | |
1. | U mlako mleko izmrviti kvasac i jednu kašičicu šećera. Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite. Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju. Pogaču premazati sa pet kašika ajvara, i od kore stavite parčad slanine, ja sam stavila tri parčeta. Ostavite još desetak minuta da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču ukrasite po ukusu. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |