Za testo je potrebno : 550 g brašna, 120 g rastopljenog margarina, 80 ml tople vode, 1/2 kockice kvasca, 1,5 kašičica soli, 1 kašičica šećera i 180 ml jogurta. Za fil: 100 g sitnog sira, 100 g suhomesnatog (po izboru), 1 žumance i 10 kašika ajvara. Za premazivanje: 30 g rastopljenog margarina. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera i brašna podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni margarin, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Fil: Sir i žumance sjediniti. Suhomesnati proizvod sitno iseckati. Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti na oko 0,5cm. Testo razvući, premazati rastopljenim margarina i iseći na trake. Staviti prvu traku, sa premazanom stranom na gore, pa preko nje staviti drugu traku. Premazati mešavinom sira i jaja. Zatim ide treća traka (sve ih ređati jednu preko druge, sa premazanom stranom okrenutom na gore), pa četvrta. Sada premažemo ajvarom i stavimo iseckano suhomesnato. Malo pritisnemo rukom, da se meso zalepi za ajvar. Na kraju stavimo još dve preostale trake. Tako “ naslaganu “ traku testa podelimo na delove. Kalup za pečenje podmažemo i pospemo brašnom ili obložimo papirom za pečenje. Svako isečeno parče testa stavljamo u kalup uspravno Celu pogaču premažemo žumancetom. Ostavimo još malo da naraste Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo dok pogača lepo ne porumeni.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.