Služiti uz sir i suvo meso.
1 kvasac | |
1kg brašna | |
200ml vode | |
50ml ulja | |
1kašičica šećera, 2 kašičice soli | |
100g margarina | |
Mladi luk | |
So, biber, dimljena paprika, peršun | |
1. | Zameniti testo i ostaviti na toplom oko sat vremena. Za to vreme u pripremiti namaz tako što u blenderu pomešano margarin, sitno seckan mladi luk i začine. Testo razvučemo na pravougaonik pa polovinu premažemo. Preklopimo. Sečemo na trake. Svaku traku Sečemo na tri trake, zatim upletemo i urolamo. Ređamo u pleh i ostavljamo pola sata da naraste. Premazati jajetom. Peći oko 20 minuta na 180°. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |