Sastojci

Potrebno je: za testo: .
250 ml mleka,
20 g kvasca,
2 kašičice šećera,
100 ml ulja,
1 belance,
1 kašičica soli i
550 g brašna
Za premazivanje testa:
10 kašika pekmeza.
Za premazivanje pogače:
1 žumance.
1.U 100 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac,dodati 1 kašičicu šećera, brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.U odgovarajuću posudu usuti brašno,dodati 150 ml mlakog mleka,ulje,nadošli kvasac,belance,so i zamesiti testo.Prekriti najlonskom folijom ili krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta.Testo izručiti na brašnom posutu radnu površinu,premesiti razviti oklagijom,pa premazati pekmezom. Testo urolati. Staviti u tepsiju obloženu pek papirom i uvijati od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu.Prekriti i ostaviti da odstoji još 30 minuta. Pogaču premazati žumancetom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Na kori od breze, toliko je lepa, dekorativna, nesvakidašnja a što je najvažnije pripremljena sa puno ljubavi , jako je ukusna.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.