Sastojci

1 kockica kvasca,
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
po ukusu seckani praziluk, ja sam iseckala dva praziluka srednje veličine,
150g maslaca,
1 kg brasna i mlaka voda.
1.Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckan praziluk i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Testo malo rastanjiti i premazati sa maslacom. Preklopiti i stavite da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.