Stvarno je prelepok ukusa i izgleda, ja sam je odnela drugarici na poklon, ali sam napravila dve jednu i za ukućane koji ovu pogaču obožavaju, višnje joj daju poseban ukus.
1 kockica kvasca, | |
250 ml mleka, | |
600g brašna, | |
1 kašičica šećera, | |
1 kašičica brašna, | |
200g margarina, | |
2jajeta i | |
500g višanja | |
i šećer po ukusu, | |
ja sam stavila 200g. | |
1. | U mleko stavite kvasac, izdrobite ga, dodati kašičicu šećera, kašičicu brašna i ostavite da nadođe. Sipajte brašno u vanglu, dodajte nadošli kvasac, jaja i sve dobro sjedinite. Ostavite testo da odmara oko pola sata. Posle toga testo premesite, premažite margarinom. Ostavite još tridesetak minuta testo da raste. Podmažite okruglu tepsiju, rernu zagrejte. Testo razvucite isecite ga po sredini nožem, rasporedite višnje i urolajte. Pogaču sam premazala žumancetom i pekla u zagrejanoj rerni dok nije lepo porumenila. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |