Sastojci

Za testo je potrebno :
550 g brašna,
120 g rastopljenog margarina,
80 ml tople vode,
1/2 kockice kvasca,
1,5 kašičica soli,
1 kašičica šećera i
180 ml jogurta.
Za fil:
100 g sitnog sira,
100 g suhomesnatog (po izboru),
1 žumance i
10 kašika ajvara.
Za premazivanje:
30 gotopljenog margarina.
1.U toploj vodi, sa dodatkom šećera i brašna podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni margarin, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Fil: Sir i žumance sjediniti. Suhomesnati proizvod sitno iseckati. Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti na oko 0,5cm. Testo razvući, premazati rastopljenim margarina i iseći na trake. Staviti prvu traku, sa premazanom stranom na gore, pa preko nje staviti drugu traku. Premazati mešavinom sira i jaja. Zatim ide treća traka (sve ih ređati jednu preko druge, sa premazanom stranom okrenutom na gore), pa četvrta. Sada premažemo ajvarom i stavimo iseckano suhomesnato. Malo pritisnemo rukom, da se meso zalepi za ajvar. Na kraju stavimo još dve preostale trake. Tako " naslaganu " traku testa podelimo na delove. Kalup za pečenje podmažemo i pospemo brašnom ili obložimo papirom za pečenje. Svako isečeno parče testa stavljamo u kalup uspravno. Celu pogaču premažemo žumancetom.. Ostavimo još malo da naraste Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo dok pogača lepo ne porumeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Jako je ukusna, nemojte je pojesti sami vi i vaši ukućani podelite je sa najboljijm komšijama