Sastojci

1kg brašna,
1 kašičica soli,
1 kockica svežeg kvasca,
225ml mleka,
125ml vode,
2 žumanceta i 100g margarina.
Za premazivanje :
100g obarenog spanaća,
100g rendanog sira i
100g ajvara.
1.U mlako mleo dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta. Kad se kvasac nadodje, dodamo margarin, vodu , šećer, žumanca i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Razvučemo testo i isečemo nožem kao sto je prikazano na slici. Spanać, sir i ajvar izmešamo i premažemo preko testa. Testo umotamo u rolat, savijemo i stavimo u šerpu obloženu papirom za pečenje. Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta, odnosno dok lepo ne porumeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Preukusna pogača, umesto spanaća možete staviti blitvu, praziluk, moji ukućani vole ovu pogaču jer uz jogurt može da bude komplet obrok.