200 g psenicnog brasna | |
150 g kukuruznog brasna | |
150 g razenog brasna | |
250 g margarina | |
250 g kuvanog pasiranog krompira | |
2 jajeta | |
1 kasicica soli | |
1/2 kockice kvasca | |
150 ml mleka | |
kim | |
1. | Krompir skuvati i propasirati. U mlakom mleku rastopiti kvasac. Penasto umutiti margarin, dodati jaje, žumance, pasiran krompir, so, nadošli kvasac i pšenično, kukuruzno i raženo brašno. |
2. | Umesiti testo, pa ga ostaviti da odstoji 5-6 sati u frižideru. Zatim testo razvući na pobrašnjenoj podlozi, pa ga preklopiti sa leve i sa desne strane ka sredini, pa odozgo i odozdo ka sredini. Ostaviti da odstoji jos 30 minuta u frižideru. Taj postupak ponoviti 3 puta. |
3. | Zatim testo razvući da bude debljine oko 1 cm, pa čašicom ili modlicama vaditi pogačice. Ređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Umutiti belance koje je ostalo i premazati pogačice. Posuti kimom. |
4. | Peći u rerni zagrejanoj na 200 C, dok ne porumene. Prijatno! |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |