Sastojci

200 g psenicnog brasna
150 g kukuruznog brasna
150 g razenog brasna
250 g margarina
250 g kuvanog pasiranog krompira
2 jajeta
1 kasicica soli
1/2 kockice kvasca
150 ml mleka
kim
1.Krompir skuvati i propasirati. U mlakom mleku rastopiti kvasac. Penasto umutiti margarin, dodati jaje, žumance, pasiran krompir, so, nadošli kvasac i pšenično, kukuruzno i raženo brašno.
2.Umesiti testo, pa ga ostaviti da odstoji 5-6 sati u frižideru. Zatim testo razvući na pobrašnjenoj podlozi, pa ga preklopiti sa leve i sa desne strane ka sredini, pa odozgo i odozdo ka sredini. Ostaviti da odstoji jos 30 minuta u frižideru. Taj postupak ponoviti 3 puta.
3.Zatim testo razvući da bude debljine oko 1 cm, pa čašicom ili modlicama vaditi pogačice. Ređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Umutiti belance koje je ostalo i premazati pogačice. Posuti kimom.
4.Peći u rerni zagrejanoj na 200 C, dok ne porumene. Prijatno!
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.