Pogačice
Sastojci
- 200 g psenicnog brasna
- 150 g kukuruznog brasna
- 150 g razenog brasna
- 250 g margarina
- 250 g kuvanog pasiranog krompira
- 2 jajeta
- 1 kasicica soli
- 1/2 kockice kvasca
- 150 ml mleka
- kim
Opis
- Krompir skuvati i propasirati. U mlakom mleku rastopiti kvasac. Penasto umutiti margarin, dodati jaje, žumance, pasiran krompir, so, nadošli kvasac i pšenično, kukuruzno i raženo brašno.
- Umesiti testo, pa ga ostaviti da odstoji 5-6 sati u frižideru. Zatim testo razvući na pobrašnjenoj podlozi, pa ga preklopiti sa leve i sa desne strane ka sredini, pa odozgo i odozdo ka sredini. Ostaviti da odstoji jos 30 minuta u frižideru. Taj postupak ponoviti 3 puta.
- Zatim testo razvući da bude debljine oko 1 cm, pa čašicom ili modlicama vaditi pogačice. Ređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Umutiti belance koje je ostalo i premazati pogačice. Posuti kimom.
- Peći u rerni zagrejanoj na 200 C, dok ne porumene. Prijatno!
Komentari