Štrudla sa makom

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 20 g Alfa kvasca
  • 500 ml mleka
  • prstohvat soli
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 3 žumanca
  • strugana kora od limuna
  • mast za podmazivanje
  • 50 gr šećera u prahu za posipanje
  • Za nadev:
  • 200 gr šećera
  • 400 gr samlevenog maka
  • 350 ml mleka

Opis

45'
50'
0
0
  • Pomešati kvasac sa 50 g brašna,malo mlakog mleka i šećera i staviti na toplom da ukisne.U većem sudu umutiti 200 g maslaca,šećer i 2 žumanca.Dodati koru limuna,kvasac,900 g brašna,so,i ostatak mleka pa zamesiti glatko testo.Pokriti krpom,staviti na toplom da naraste (da se testo udvostruči).Pripremiti nadev:Šećer i mleveni mak pomešati pa preliti ključalim mlekom,promešati i ostaviti da se ohladi.Naraslo testo izručiti na dasku posutu brašnom,podeliti na 4 dela,pa svaki razvući oklagijom u pravougaonik debljine 1-1,5 cm.Poprskati ih preostalim rastopljenim maslacem,pa premazati nadevom od maka i uviti u rolat.Štrudle premestiti u pleh podmazan nerastopljenom mašću i posut brašnom.Premazati ih žumancetom,pokriti krpom i ostaviti na toplom da rastu 15 minuta.Zatim staviti u umereno zagrejanu rernu (200 C9 i peći oko 50 minuta da se testo odvoji od pleha i porumeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam